In de loop van deze week worden de leveranciers die hebben meegewerkt of die ook bepaalde producten verkopen toegevoegd aan de desbetreffende pagina. Hierbij wordt voor de ambassadeurs direct de juiste link naar hun productpagina geplaatst.
Voor vragen en reacties kunt u terecht bij de Olga Kuiper.

Koudlicht halogeen

Uit KeukenWiki
Koudlicht halogeen
Koudlicht halogeen

Omschrijving[bewerken | brontekst bewerken]

  • Met koudlicht worden halogeenlampen met een speciale reflector bedoeld. Ondanks het feit dat halogeenverlichting in de regel veel warmte genereert bundelt de speciale reflector van de koudlicht lamp het licht naar voren terwijl meer dan 60% van de warmte naar achteren wordt uitgestraald. Vandaar dat dit relatief koud licht is. Het is bij dit type lamp noodzakelijk om aan de achterzijde van de spot te zorgen voor voldoende ruimte voor koeling en ventilatie.
  • Er zijn ook halogeen reflector lampen met een aluminium gecoate reflector te koop. Deze lampen stralen juist alle warmte naar voren uit en hebben daardoor aan de achterzijde minder ruimte voor ventilatie en koeling nodig.
  • Tegenwoordig is led verlichting een zeer goed alternatief. Led verlichting wordt nauwelijks warm en heeft geen warmte uitstraling.Ga terug naar het onderwerp Keukenverlichting als je hier nog meer over wilt weten.