In de loop van deze week worden de leveranciers die hebben meegewerkt of die ook bepaalde producten verkopen toegevoegd aan de desbetreffende pagina. Hierbij wordt voor de ambassadeurs direct de juiste link naar hun productpagina geplaatst.
Voor vragen en reacties kunt u terecht bij de Olga Kuiper.

Plintverwarming

Uit KeukenWiki
Plintverwarming02.jpg
Plintverwarming01.jpg

Bij de planning van de keuken kan het zijn dat een radiator in de weg zit en verwijderd of verplaatst dient te worden. Mocht er toch de wens zijn verwarming te behouden in de keuken is de plintverwarming een goede oplossing.

Toepassingen[bewerken | brontekst bewerken]

De plintverwarming wordt onder keukenkasten achter de plint gemonteerd. Als er geen ruimte is voor het behoud van een bestaande radiator of er heeft nooit een radiator gezeten en er is behoefte aan verwarming in de keuken is dit een goede oplossing. De plint heater zorgt voor aangename warmte en is ruimte besparend.

Types[bewerken | brontekst bewerken]

Er zijn grofweg 3 types te onderscheiden: toepasbaar op de cv (centrale verwarming), toepasbaar op de cv én elektronisch en de elektrische plintheater. Het verschil tussen deze types zit in de aansluiting en in de manier van verwarmen.

  • Enkel op cv: Deze plintheater kan alleen op de cv worden aangesloten. De verwacrming wordt op het leiding werk van de cv aangesloten en wordt op die manier ook verwarmd. Door een aparte bijbehorende thermostaat in de ruimte te plaatsen kan de vermarming seperaat van de cv aangestuurd worden.
  • Toepasbaar op cv én elektronisch: De verwarming wordt net als de eerder genoemde plintverwarming op de cv aangesloten. Naast de werking volledig via de cv installatie kan deze verwarming ook apart elektrisch ingeschakeld worden.
  • Elektronische: De ruimte wordt met deze verwarming volledig elektrisch vermwartm door een ingebouwde gloeispiraal. Ook voor de elekrische plintheater is een thermostaat te verkrijgen waarmee de gewenste temperatuur in ruimte kan worden ingesteld.


Capaciteit[bewerken | brontekst bewerken]

De verwarming is te verkrijgen met verschillende vermogens. De inhoud van de ruimte is bepalend bij de keuze van de juiste capaciteit. De juiste capaciteit kan worden bepaald door een eenvoudige formule: aantal m3 ruimte x 70 watt. Als voorbeeld een keuken van 3 x 3 x 2,2 meter, de inhoud van de keuken is dan 19,8 m3. Het juiste vermogen is dan 19,8 x 70 Watt = 1386 Watt.Ga terug naar het onderwerp Losse keukenapparaten als je hier nog meer over wilt weten.