In de loop van deze week worden de leveranciers die hebben meegewerkt of die ook bepaalde producten verkopen toegevoegd aan de desbetreffende pagina. Hierbij wordt voor de ambassadeurs direct de juiste link naar hun productpagina geplaatst.
Voor vragen en reacties kunt u terecht bij de Olga Kuiper.

Vacumeerapparaat

Uit KeukenWiki

Vacumeerapparaat (inbouw) Een in het werkblad ingebouwd compact vacumeerapparaat dat ook een marinadefunctie heeft. Zo kunnen etenswaren langer bewaard worden, en blijft de kwaliteit en de smaak beter behouden. Het apparaat speelt in op de trend om minder voedsel te verspillen. Een dergelijk vacumeerapparaat wordt geleverd met bewaardozen, wijnstop en herbruikbare zakjes waarmee ook sous-vide gekookt kan worden. Het is een alternatief voor de vacumeerlade of een los vacumeerapparaat.

Voordelen:

  • Ingrediënten blijven op smaak en langer vers door het vacuüm te verpakken. In de vriezer vermindert het vacumeren de vorming van ijskristallen wat de kwaliteit van het voedsel ten goede komt
  • Het systeem werkt met diverse herbruikbare accessoires
  • Dankzij het pop-up systeem is dit apparaat uit het zicht, neemt het geen ruimte in op het werkblad en is wel altijd binnen handbereik in tegenstelling tot een los vacumeerapparaat.

Nadelen:

  • Er moet een extra opening gemaakt worden in het werkblad (extra kosten)
  • Onder het werkblad moet ruimte zijn om dit, weliswaar compacte, apparaat te herbergen (dit geeft consequenties voor de kast die zich daaronder bevindt).Leverancier

Deze pagina is mede tot stand gekomen met behulp van Dekker.