Inbouw koel- en vrieskasten

Uit KeukenWiki

Inbouw koel/vrieskasten worden ingebouwd in een keukenkast. Voor een goede ventilatie van het apparaat wordt hiervoor een speciale kolomkast gebruikt met een ventilatieruimte onder- en bovenin. Het apparaat wordt afgewerkt met een meubeldeur, in dezelfde stijl als de rest van de keuken.

Voordeel inbouw koel/vrieskasten[bewerken | brontekst bewerken]

  • De inbouw koel-en vrieskast kan ingebouwd worden op hoogte zodat de gebruiker niet hoeft te bukken en het ook overzichtelijk is;
  • De inbouw koel- en vrieskast met meubeldeur maakt dat het één strak geheel is met de rest van de keuken.

Nadeel inbouw koel/vrieskasten[bewerken | brontekst bewerken]

  • De inbouwvariant die in een kast wordt geplaatst is duurder dan de onderbouwvariant.
  • De inbouwvariant die in een kast wordt geplaatst heeft minder koel- en vriesruimte dan een losstaande koel/vrieskast.

Deursystemen[bewerken | brontekst bewerken]

Een inbouw koel of vriesapparaat wordt vanuit de fabriek standaard zonder meubeldeur geleverd. Bij aanschaf van de keuken wordt de keuze bepaald voor de gewenste meubeldeur. Deze meubeldeur kan op twee verschillende manieren op het koel/vries apparaat bevestigd worden.

Deur-op-deur[bewerken | brontekst bewerken]

De meubeldeur wordt direct op de deur van het koelapparaat gemonteerd (vaste verbinding). De meubeldeur scharniert op de scharnieren van het koelapparaat. De deuropeningshoek is 115°. De deur sluit zich automatisch binnen een hoek van 20°. Het deur-op-deur systeem is duurzamer en ook duurder in aanschaf.

Sleepscharnier[bewerken | brontekst bewerken]

De deur van het koelapparaat wordt met behulp van geleiders gekoppeld aan de meubeldeur. De meubeldeur scharniert op de scharnieren van het keukenmeubel. Sommige modellen hebben SoftClosing deurscharnieren. Deze laten de deur automatisch vanaf een bepaalde hoek sluiten (grotere openingshoek dan standaard bij deur-op-deur). Dit sluit aan bij de zachtsluitende kasten en laden van moderne kwaliteitskeukens.

In bijna alle gevallen is de deurdraairichting van koel- en vriesapparaten omkeerbaar.

Ga terug naar het onderwerp koelen en vriezen als je hier nog meer over wilt weten.

Leveranciers

Deze pagina is mede tot stand gekomen met behulp van:

Edit deze pagina