Isolatie ovens: verschil tussen versies

Uit KeukenWiki
k (Tekst vervangen - '$' door '')
(Verwijst door naar Ovens)
 
Regel 1: Regel 1:
 
+
#DOORVERWIJZING [[Ovens]]

 
 
 
   
 
[[Category:Ovens]]
 
[[Category:Technische eigenschappen ovens]] 
 
 
 
 
 
 
 
De isolatie van ovens zorgt ervoor dat er een gelijkmatige warmteverdeling in de ovenruimte plaatsvindt en dat de buitenkant van de oven niet veelste heet wordt, zodat een oven ingebouwd kan worden.Lagen glaswol worden verkleefd tussen buigzame lagen aluminiumfolie die de warmte reflecteren. Oorspronkelijk was dit een heel dik pakket en daardoor was de oveninhoud geringer. Tegenwoordig wordt er echter hoogwaardiger isolatiemateriaal gebruikt en dit is ten goede gekomen aan de oveninhoud.
 
 
 
Voorheen zorgden de dikke wanden van klei (of vuurvast materiaal) en nadien de dubbele wanden van gietijzer ervoor dat de warmte werd vasthouden en gelijkmatig teruggeven aan de ovenruimte oftewel aan het te bakken product.
 
 
 
Dat de gemiddelde ovenruimte thans tussen de 50 en de 64 liter bedraagt komt door 2 factoren.T.w. de vrijwel algemene toepassing van mantelkoeling en het verplicht voeren van het energielabel. Opvallend daarbij is dat de ovens met een kleinere inhoudnaar rato hetmeest vaak het energielabel B hebben en voorkomen in het prijstechnische instapsegment.
 
 
 
<!-- imported from file: 00000265.html-->{{Keukens}}
 

Huidige versie van 10 mrt 2015 om 09:31

Doorverwijzing naar: