Nieuwsbrief/2021-04

Uit KeukenWiki

Hoe leid je snel nieuwe medewerkers op?

Het tekort aan keukenadviseurs en medewerkers in onze branche is enorm! Schoolverlaters, zij-instromers: iedereen is Hartelijk Welkom! Maar hoe zorg je dat ze snel de basiskennis van keukenproducten tot zich nemen? Juist: dat kan razendsnel via de keukenwiki. Hét naslagwerk met onafhankelijke productinformatie over keukens voor en door de keukenbranche. Via E-learning maak je de 4 toetsen die je kris-kras door de keukenwiki en zijn zoekfuncties leidt en natuurlijk leer je ondertussen veel over keukens. Toetsvouchers kosten € 40,00 per cursist en cursisten van onze ambassadeurs kunnen in 2022 zelfs gratis terecht.

Vraag een toetsvoucher aan via: olga@keukenwiki.nl

{{{bron-afbeelding}}}

Nieuw in 2022: ambassadeur van de keukenwiki en gratis toetsvouchers

{{{bron-afbeelding}}}

Ambassadeur van de keukenwiki word je als je vindt dat het kennisniveau in onze branche omhoog kan! De stuurgroep van de keukenwiki heeft beslist dat uitsluitend ambassadeurs (funders) van de keukenwiki in 2022 hun cursisten gratis toetsvouchers kunnen aanbieden ter waarde van € 40,00 per toetsvoucher. Daarmee hopen we dat eventuele financiële barrières wegvallen. Onze ambassadeurs krijgen naast deeplinks naar hun eigen website dus ook de beschikking over de gratis toetsvouchers waardoor het ambassadeurschap wel heel aantrekkelijk wordt in 2022!

Voor meer informatie en aanmelding als ambassadeur: olga@keukenwiki.nl

Feestdagen en sous-vide koken

De feestdagen staan weer voor de deur en het zelf bereiden van een thuisdiner met alles erop en eraan is populair. De stoomoven met sousvide functie komt helemaal tegemoet aan de verwachtingen van de thuiskok: Sous-vide, of koken onder vacuüm, is een methode waarbij vlees, vis of groenten in een vacumeerzak zacht worden gegaard met stoom in de stoomoven. Dit betekent zonder stress koken omdat het gerecht nooit te gaar kan worden (exacte temperatuurinstelling). Daarnaast kan er kan met minder vet, zout en kruiden gekookt worden én het gerecht behoudt meer vocht en smaak.

Lees meer ...

{{{bron-afbeelding}}}

Het corpus: waar is het van gemaakt?

{{{bron-afbeelding}}}

Als je adviseert over keukens is de keukenkast, het corpus, de basis van de keuken. Het zit weliswaar verborgen achter de deur maar het is wel belangrijk dat je weet waar dat van gemaakt is en wat de eigenschappen ervan zijn. Waarom? Omdat een klant daarnaar kan vragen en ook voor je adviesfunctie: komt de keuken in een vochtige ruimte te staan of bevind het zich in een huis wat last kan krijgen van “hoog water”? Is een corpus van spaanplaat dan geen probleem of is een corpus van multiplex dan toch veiliger?

Lees meer ...

De enorme variatie in het goedkoopste werkblad

Uit de grote keuze in kleuren, houtprints, reliëf, randafwerkingen en diktes waardoor de uitstraling zeer verschillend kan zijn en naar smaak van de koper kan worden samengesteld, zou je niet direct zeggen dat je met het goedkoopste werkblad in de keuken te maken hebt. Laminaat werkbladen (HPL) zijn de meest verkochte werkbladen in het lagere prijssegment. Een kunststof laminaat werkblad bestaat uit een toplaag van laminaat (HPL) verlijmd op een onderlaag (drager). Wat zijn de voor- en nadelen zijn van laminaat werkbladen?

Lees meer ...

{{{bron-afbeelding}}}

Edit deze pagina