Kokend waterkraan geschiedenis

Uit KeukenWiki

Het verhaal van de kokendwaterkraan is begonnen bij Quooker in 1970. “De* Rotterdamse Henri Peteri werkte bij Unilever en was op het hoofdkantoor in Londen, toen hij een ingeving kreeg die zijn leven voorgoed zou veranderen. Het was tijdens een presentatie over instant soep. Er werd getoond hoe je in slechts vijf seconden soep kon oplossen in kokend water. ‘En daar moet water bij dat vijf minuten op het vuur moet staan?’ dacht Peteri, ‘Wat een waanzin! Waarom komt er in onze huizen geen gekookt water uit de mengkraan?!’ Eenmaal thuis dook Peteri de kelder in om een prototype te ontwikkelen van de eerste kokendwaterkraan ter wereld. Dat kostte veel tijd en geld. Maar toen het eerste model er was, verkocht Peteri hem aan vrienden en bekenden, die razend enthousiast waren. Wie eenmaal een Quooker had kon niet meer zonder”.

Toen beider zonen zich na hun studie bij hun vader voegde werd het idee een product begin jaren negentig met een basic exemplaar. Vanaf 2000 begon het écht goed te gaan in Nederland. In 2004 werd de eerste partij Quookers naar het buitenland geëxporteerd. Vandaag de dag produceert het bedrijf Quooker 110.000 Quookers per jaar en zijn er meer dan 2000 dealers in de hele wereld.

Uiteraard bevinden zich de afgelopen jaren ook concurrerende merken op de markt van kokendwaterkranen. De elektronische kokend waterkraan is zo populair dat het inmiddels als 6e apparaat in de keuken wordt verkocht (na de koelkast, kookplaat, oven, afzuigkap en vaatwasser).