Slimme keukenapparatuur

Uit KeukenWiki
Slimme Keukenapparatuur.jpg

Slimme keukenapparatuur (smart kitchen)[bewerken | brontekst bewerken]

Tegenwoordig zijn smart-apparaten niet meer weg te denken in huis (smart home). Zo maakt slimme keukenapparatuur van de keuken een slimme keuken. Je kan de oven op afstand aanzetten en in de supermarkt zien wat er nog in de koelkast ligt. Met handige apps op je smartdevice kunnen die keukenapparaten bediend worden. De grote inbouwapparatuurmerken werken allemaal met een app. Uiteraard zal deze ontwikkeling zich gestaag voortzetten.

Smart home hub[bewerken | brontekst bewerken]

Een smart home hub is de basis van een “smart home” en wordt ook wel een smart home controller of basisstation genoemd. Door de hub kunnen apparaten met elkaar gekoppeld worden, centraal bediend worden en zijn er smart home scenario’s te maken met de aangesloten apparaten. De hub zorgt voor overzicht zodat de gebruiker niet voor ieder merk of apparaat een aparte app hoeft te gebruiken. Op een smart home hub met display kunnen kookvideo’s getoond worden of leest de spraak-assistent een recept voor. De spraak-assistent kan ook handig zijn wanneer je wat boodschappen op je lijstje wilt zetten.

Slimme oven[bewerken | brontekst bewerken]

Bij een slimme oven zet je de oven op afstand op de gewenste temperatuur aan (via smart-app) zodat bij thuiskomst het gerecht direct in de oven geschoven kan worden of als je in de file staat en je kinderen het gerecht al in de oven hebben gezet. Ook handig wanneer je niet zeker weet of je de oven hebt uitgezet of dat het kinderslot wel is ingeschakeld. De meeste merken verstrekken ook lekkere recepten in hun app. Je kiest een recept en selecteert een kookprogramma. De oven doet de rest.

Slimme vaatwasser[bewerken | brontekst bewerken]

De vaatwasser kan op afstand worden aangezet of uitgezet. Handig als je al op bed ligt, weg bent of op vakantie gaat. Tevens kun je een melding krijgen als je met de laatste vaatwastabletten bent begonnen en advies krijgen welk programma of optie je voor welke vaat het beste kan gebruiken.

Slimme koelkast[bewerken | brontekst bewerken]

In een slimme koelkast bevindt zich een ingebouwde camera waardoor je kunt zien wat je in je koelkast hebt liggen. Via de app kan je live meekijken in je koelkast tijdens het boodschappen doen. Je kan ook instellen een melding te krijgen op het moment dat een product over de datum is. De koelkast heeft daarnaast een object herkenning en geeft indien gewenst aan of bijvoorbeeld de sla in de groentelade bewaard moet worden.

Slimme koffiemachine[bewerken | brontekst bewerken]

Een slimme koffiemachine kan op afstand bediend worden via de smart-app en geeft o.a. ook aan wat de voorraad is van bonen of cups. Met diverse koffie recepten op dezelfde app komen koffieliefhebbers aan hun trekken.

Slimme stekker[bewerken | brontekst bewerken]

Met een slimme stekker maak je van een niet-slim stopcontact een slim stopcontact. De stekker van een elektrisch apparaat steek je in de slimme stekker en de bediening verloopt zoals gebruikelijk via de app.

Samenwerking slimme apparaten[bewerken | brontekst bewerken]

De slimme apparaten werken ook met andere smart apparaten. Zo kun je bijvoorbeeld een smart lamp laten knipperen als de oven klaar is of voorverwarmd.