Vaatwasser klantadvies na verkoop

Uit KeukenWiki

Zodra de koop is gesloten is het verstandig de klant direct te adviseren over het in het gebruik nemen van de vaatwasser!

Direct na installatie[bewerken | brontekst bewerken]

Stel de waterhardheid in[bewerken | brontekst bewerken]

De machine houdt rekening met de lokale waterhardheid.
Hoe meer kalk (hard water) er in het water zit hoe sneller de machine automatisch de ionenwisselaar gaat spoelen met zout water.
De vaatwasser 'weet' standaard echter niet waar hij komt te staan. De waterhardheid dient ingevoerd te worden in het menu van de machine.
Het is heel eenvoudig om achter de waterhardheid te komen: zoek dit op via internet en door de woorden: waterhardheid + woonplaats.

Gevolgen bij verkeerde instelling:

Instelling Ionenwisselaar Wasresultaat
Water is harder dan ingesteld op machine. Ionenwisselaar raakt vol. Mindere wasresultaten en kalkaanslag op vaat.
Water is zachter dan ingesteld op machine. Ionenwisselaar is nog niet verzadigd maar krijgt wel zoutspoeling. Geen invloed op vaatwasresultaat. Het zoutreservoir is alleen sneller (onnodig) leeg.


Glansspoelmiddel instellen[bewerken | brontekst bewerken]

De hoeveelheid glansspoelmiddel kan ingesteld worden. Standaard staat deze meestal al redelijk hoog maar kan nog iets hoger ingesteld worden. Hoe meer glansspoelmiddel hoe droger de vaat (maar hoe sneller deze aangevuld moet worden)

Onderhoud[bewerken | brontekst bewerken]

  • Reinig regelmatig het filter door deze eruit te halen en schoon te spoelen.
  • Gebruik regelmatig een programma op hoge temperaturen: het is natuurlijk heel economisch om op lage temperaturen de vaat te doen maar voor de vaatwasser is het goed als deze in ieder geval 1x per maand een programma op de hoogste temperatuur draait (vul deze dan niet met kwetsbare vaat)
Voor meer informatie over het onderwerp vaatwassers ga terug naar deze pagina.