Koffieapparaat zonder wateraansluiting: verschil tussen versies

Uit KeukenWiki
(jrfconvert import)
 
 
(21 tussenliggende versies door 2 gebruikers niet weergegeven)
Regel 1: Regel 1:
[[Category:Keukens]]
+
Inbouwkoffieapparaten (bonen) zonder vaste wateraansluiting op de koudwaterleiding hebben een waterreservoir inpandig welke regelmatig bijgevuld dient te worden. Daarmee staat dit apparaat qua gebruiksgemak gelijk aan de vrijstaande volautomatische koffiemachine. <br />

+
Dat betekent regelmatig onafhankelijk van elkaar de handelingen uitvoeren van:  
 +
* Koffieresidu verwijderen;
 +
* Schoonmaken en ontkalken;
 +
* Bonen bijvullen en water bijvullen.<br /> <br />
 +
'''Stoompijp'''<br />
 +
Daarnaast dient de stoompijp voor melk opschuimen (handmatig) gereinigd te worden na het gebruik ervan voor een cappuccino of een andere koffievariant waarbij melk gebruikt wordt. Bij de nieuwste machines wordt de melkleiding automatisch gereinigd.<br /><br />
 +
'''Zetgroep'''<br />
 +
Tenslotte dient de zetgroep regelmatig gereinigd te worden met koud water. Heet water verwijderd de ingevette scharnierpunten wat niet wenselijk is.
  
<nowiki> [[category:Apparaat, apparaten]] [[category:Koken]] [[category:Koken]] [[category:Soorten kookapparaten inbouw | Koffieapparaten | Soorten koffieapparaten]]  </nowiki>
+
<br />
 +
<br />
  
====Omschrijving====
 
  
Inbouwkoffieapparaten met een vaste aansluiting op de koudwaterleiding zijn nog nauwelijks verkrijgbaar. Daardoor wordt er door de fabrikanten ook niet aan promotie gedaan en de consument in het ongewisse gelaten
+
Voor meer informatie over het onderwerp <big>'''[[koffieapparaten]]'''</big> ga terug naar deze [[koffieapparaten|pagina]].
  
Het waarom is niet duidelijk. Het geeft beduidend meer gebruikscomfort. Een consument die er aan gewend is wil niet anders leert de praktijk.
+
[[Category:Keukenapparatuur]]
 
+
{{Keukens}}
Een argument kan prijs zijn? Angst bij de fabrikanten dat het apparaat te duur wordt mede omdat er ook waterleiding moet worden aangelegd wat kostenverhogend werkt en niet altijd mogelijk is. Voor de modellen die in wandkasten passen is het überhaupt niet mogelijk een aansluiting te maken omdat daarvoor de diepte ( slechts28á32 cm) ontbreekt
 
 
 
====Tip====
 
 
 
Leg daar waar het simpel kan, bijvoorbeeld als de (half)hoge kast aan dezelfde wand staat als de spoelbak een loze leiding aan die uitkomt in de spoelkast. Ook bij nieuwbouw of bij een forse verbouwing kan vaak nog relatief eenvoudig een leiding gelegd worden naar een wand met hoge kasten waar normaliter geen water nodig is maar wel een koffieapparaat in is voorzien.Deze overweging in het verkoopgesprek mee te nemen zet de klant tot nadenken. Het maakt hem mogelijk te anticiperen op de toekomst. Het zij t.z.t voor zichzelf, hetzij bij verkoop van de woning.
 
 
 
Inbouwkoffieapparaten zijn technisch gezien tamelijk complex en onderhoudsgevoelig waarbij de levensduur korter is dan die gemiddeld gerekend van de keuken als zodanig. Een apparaat tussentijds vervangen ligt zeer voor de hand.
 
__NOTOC__
 
<!-- imported from file: 00000329.html-->
 

Huidige versie van 7 jan 2016 om 17:23

Inbouwkoffieapparaten (bonen) zonder vaste wateraansluiting op de koudwaterleiding hebben een waterreservoir inpandig welke regelmatig bijgevuld dient te worden. Daarmee staat dit apparaat qua gebruiksgemak gelijk aan de vrijstaande volautomatische koffiemachine.
Dat betekent regelmatig onafhankelijk van elkaar de handelingen uitvoeren van:

  • Koffieresidu verwijderen;
  • Schoonmaken en ontkalken;
  • Bonen bijvullen en water bijvullen.

Stoompijp
Daarnaast dient de stoompijp voor melk opschuimen (handmatig) gereinigd te worden na het gebruik ervan voor een cappuccino of een andere koffievariant waarbij melk gebruikt wordt. Bij de nieuwste machines wordt de melkleiding automatisch gereinigd.

Zetgroep
Tenslotte dient de zetgroep regelmatig gereinigd te worden met koud water. Heet water verwijderd de ingevette scharnierpunten wat niet wenselijk is.




Voor meer informatie over het onderwerp koffieapparaten ga terug naar deze pagina.