Schouwkap eilandmodel

Uit KeukenWiki
Eilandkap
Image345.jpg
Schouwkap eiland

 Een eiland schouwkap is een schouwkap die rondom is afgewerkt en in de vrije ruimte opgehangen kan worden aan het plafond. Deze afzuigkap wordt vaak toegepast boven een keukeneiland. Ook als het niet mogelijk is een schouwkap wandmodel te plaatsen kan een eilandschouw een alternatief zijn.

Het plafond waaraan de eiland schouwkap wordt bevestigd zal meestal een verlaagd plafond zijn indien er sprake is van een afvoerkanaal naar buiten. In het verlaagde plafond kan het afvoerkanaal en de elektra weggewerkt worden. Is het verlaagde plafond geen optie dan kan men voor recirculatie kiezen. De eilandschouw wordt in de regel iets hoger gemonteerd dan een wandschouw en bij voorkeur wordt de voorzijde van de schouw niet gelijk gesteld met de voorzijde van het werkblad. Om de kap goed op te kunnen hangen dient een stevige constructie te worden gecreëerd.

Voordeel

  • Afzuigkap kan in de ruimte worden gehangen op de meest geschikte plek.Ga terug naar het onderwerp afzuigkappen als je hier nog meer over wilt weten.