Vlakscherm afzuigkap

Uit KeukenWiki
VlakschermafzuigkapVlakschermafzuigkap
Vlakschermafzuigkap

De vlakschermkap wordt in een wandkast gemonteerd. Het uittrekscherm aan de onderzijde kan afgewerkt worden met een bijpassende sierlijst of met dezelfde lichtlijst als verder in de keuken is toegepast. De kap treedt in werking door het scherm uit te schuiven. Met een schakelaar kunnen diverse capaciteitstanden gekozen worden. In eerste instantie waren alleen vlakschermkappen van 60cm breed verkrijgbaar, maar tegenwoordig zijn er ook modellen in bijvoorbeeld 70, 90 en 120 cm breed.

De oorsprong van de vlakscherm afzuigkap is in een periode dat wandkasten en bovenkasten van circa 70 cm tot een meter nog algemeen waren. Het lijnenspel in bovenkasten moest overal gelijk lopen en de vlakscherm kan gelijk lopen met de lichtlijst, waarachter verlichting weggewerkt kan worden.

Ook in vlakscherm afzuigkappen is tegenwoordig heel veel keus. De meeste recente modellen hebben uittrek- of uitklapbare schermen die geheel onder de kast verdwijnen. De kap is hierdoor niet zichtbaar. De nieuwste trend is een vlakschermkap die geheel in de kast is weggewerkt en waarbij het uittrekscherm van glas is en schuin naar voren getrokken kan worden.

Voordelen

  • Integreerbaar in 1 lijn met de bovenkasten
  • Mogelijkheden om de sierlijst te vervangen in dezelfde kleur lichtlijst als de keuken.
  • Advies voor de montage hoogte ligt tussen de 60cm en 65cm. Indien de leverancier van de kookplaat anders aangeeft, volg dan deze instructie.Ga terug naar het onderwerp afzuigkappen als je hier nog meer over wilt weten.